Novosti

Aprilia Shiver 900 i Dorsudoro 900 stigli na naše tržište

Dorsoduro Shiver

Dugo smo ih čekali, ali isplatilo se jer su cijene Aprilijinih noviteta niže od prvotno najavljenih.

Aprilia je za 2017. pripremila novu generaciju modela Shiver i Dorsoduro. To što je dosadašnja brojčana oznaka 750 pretvorena u 900 daje naslutiti i glavnu promjenu, s time da je V2 agregatu, bez obzira na skok zapremine, snaga ostala na dosadašnjih 95 KS. Zato je skočio okretni moment s 81 Nm pri 7.000 o/min na 90 Nm pri 6.500 o/min.

Osim toga, naked Shiver i supermoto Dorsoduro imaju i novu prednju vilicu, lakše naplatke, napredniju elektroniku i TFT ploču s instrumentima. Shiver 900 je i atraktivno redizajniran, a koštat će 74.690 kn što je znatno manje od ranije najavljivanih 81.000 kn. Isto tako, Dorsoduro 900 će vas olakšati za 82.590 kuna umjesto ranije prognoziranih 91.000 kn.

Testove ovih modela pročitajte u idućim brojevima Moto Pulsa, a u nastavku vam u cijelosti prenosimo službeno priopćenje iz tvrtke Piaggio Hrvatska.

NOVI APRILIA SHIVER 900 I DORSODURO 900 – PIŠI MOMENT, ČITAJ ZABAVA

Kad je prvi put došao na tržište, Aprilia Shiver bio je motocikl u koji su se podjednako zaljubili i početnici i iskusni vozači. Izvanredna šasija, živahni dvocilindrični agregat i napredna tehnologija proizašla iz velikog trkaćeg iskustva koje je Apriliji do danas omogućilo osvajanje 54 svjetska naslova.
Novi Shiver 900 i Dorsoduro 900 sada pokreće novi dvocilindrični agregat od 896 cm³ te nudi više momenta za još više zabave. Vrhunska šasija, prepoznatljiva odlika Aprilia motocikala i izvrsne performanse agregata podižu ljestvicu na novu razinu.

Shiver 900 intuitivan je, snažan, agilan i opremljen najnovijom tehnologijom. Kao pravi Aprilia motocikl, posvećen je maksimalnom užitku u vožnji. Novi agregat koji nudi više momenta pri svim razinama okretaja daje karakter novom Shiveru i povećava užitak vožnje bez žrtvovanja lakoće upravljanja i udobnosti vozača.
Dorsoduro 900 ima jedan jedini cilj; pružiti što više zabave u vožnji spajanjem najboljih odlika sportskih i supermoto motocikala. Okretanje ručice gasa svaki će put razvući vozaču osmijeh na licu.

Shiver i Dorsoduro okoristili su se Aprilijinim trkaćim iskustvom sa sustavima elektronske podrške vozaču. Unaprijeđena Ride by wire elektronska kontrola gasa s tri mape rada, kontrola proklizavanja podesiva u tri razine koju je moguće i isključiti, dvokanalni Continental ABS sustav, nova instrumentna ploča s 4,3'' TFT ekranom kakav imaju RSV4 i Tuono V4, mogućnost spajanja pametnog telefona odabirom dodatnog kompleta s multimedijskom platformom dio je bogatog paketa najnaprednije elektronike novih Aprilia motocikala.
Sportski izgled nakeda Shiver naglašen je crvenom bojom cijevi okvira, stražnjeg amortizera i poklopaca ventila, a redizajnirani ispuh smješten ispod sjedala dodatno naglašava čistu liniju. Prepoznatljivi dizajn naglašen je novim detaljima poput bočnih usisa zraka, kompaktnog repa s ispuhom smještenim ispod sjedala, bočnih oplata i prednjeg blatobrana.
Dorsoduro je ogoljen od svega što ne doprinosi performansama i zabavi, a tehnička rješenja poput štitnika za ruke, ravnog sjedala, glatkog, vitkog repa i crveno obojenih detalja postala su ključni elementi dizajna.

Novi Shiver 900 i Dorsoduro 900 dostupni su u odabranim Aprilia salonima po preporučenim maloprodajnim cijenama od 74.690 kn za Shiver 900 i 82.590 kn za Dorosduro 900.

fbmp ytmp imp