Novosti

Yamaha počinje zadirkivati s Ténéré 700? Hm, ipak ne

2017 YAM T7 EU DPBMC ACT 008

Yamaha je objavila video koji nagovještava da bi Ténéré 700 mogao biti predstavljen i prije nego smo mislili. Ili ipak ne bi?

AŽURIRANO: U međuvremenu je Yamaha objavila još jedan kratak VIDEO iz kojeg se može razaznati kako se, zapravo, radi o najavi SxS modela. Iako vjerujemo da je riječ o uzbudljivom stroju na 4 kotača, ne možemo reći da nam se sviđa što smo bili nasamareni. Srećom, to još uvijek ne znači da ove jeseni nećemo vidjeti i Ténéré 700.

ORIGINALNA VIJEST:

Spoiler alert! Ovaj Yamahin VIDEO ne pokazuje ništa osim prekrasnog pejzaža. Uz to je i škrt na riječima, no i ono malo teksta dovoljno govori o tome da bi Ténéré 700, jedan od najiščekivanijih noviteta za 2017., mogli vidjeti i prije nego što smo možda očekivali. Naime, kad su prošle godine u Milanu razotkrili prototip T7 obećali su da će stići na tržište 2018., ali kao da nisu bili sigurni hoće li u salonima završiti početkom ili tek krajem te godine.

Uglavnom, prva linija teksta „Your ADVENTURE awaits...“ sugerira da bi se trebalo raditi baš o tom motociklu, koji bi mogao redefinirati pojam putnog endura srednje zapremine. Naime, postalo je uvriježeno da su ti motocikl prvenstveno prilagođeni asfaltu, a Ténéré 700 bi, ako će se uopće tako zvati, trebao biti jednako snalažljiv na cesti i terenu.

Agregat će biti preuzet od modela MT-07 i Tracer 700, što je dobra preporuka, ali okvir će biti novi ili barem bitno drugačiji. Kao inspiracija su poslužili rally motocikli, pa je tako prototip T7 bio opremljen aluminijskim spremnikom goriva, četverostrukim LED prednjim svjetlima, Akrapovič ispušnim sustavom, KYB ovjesom dugačkog hoda, karbonskim oplatama i štitnicima, žbičanim kotačima promjera 21 i 18 cola... Ako serijski model bude i upola tako opremljen, a još k tome i sličio konceptu T7, pred nama je prava poslastica.

Druga linija teksta otkriva datum i vrijeme: 6. rujan 2017. u 17:00. To je tu, odmah iza ugla, ali ne znači da ćemo tada i vidjeti motocikl. Daleko su veće šanse da ćemo samo vrtjeti novi video, u kojem će nam na dvije sekunde pokazati zamućenu stražnjicu ili neki drugi dio. Takav striptiz bi mogao potrajat neko vrijeme, a vjerojatno sve do 8. studenog, odnosno do večer prije otvaranja EICMA sajma u Milanu.

P.S. Uvijek je moguće da je riječ o najavi nekog drugog modela, no ne vjerujemo da bi se u Yamahi tako igrali s ovako željno iščekivanim novitetom. Dodatne fotografije funkcionalnog koncepta T7 pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp