Novosti

Kawasaki Ninja H2 SX: verzije, oprema i cijene

180126jwdr2046 jpg 254702 original

Test najnovijeg Kawasakijevog motocikla s mehaničkim kompresorom pročitajte u novom Moto Pulsu, a ovdje doznajte koliko sve to košta i što se za to dobije.

Kawasaki Ninja H2 SX je dostupan u dvije izvedbe, pri čemu osnovna dolazi u bilo kojoj boji, ako je ona crna, a u seriji je opremljena servo kliznom spojkom, tempomatom, kao i senzorom nagiba, koji omogućuje precizniji rad brojnih elektronskih pomagala. A ona uključuju pametni ABS, kao i kontrolu proklizavanja i podizanja prednjeg kotača, podesivu u tri stupnja, uz mogućnost isključivanja. U tri stupnja je podesivo i kočenje motorom, kao i način razvijanja snage, pri čemu je u onom srednjem raspoloživo otprilike 75% potencijala, dok u najslabijoj mapi govorimo o 50%.

Takav osnovni Ninja H2 SX košta 156.205 kn, odnosno 171.268 ako izaberete Touring varijantu s bočnim GIVI koferima od 28 litara i torbama, štitnikom agregata, središnjim osloncem, grijačima ručki, većim vjetrobranom...

Ninja H2 SX se nudi i u zeleno crnoj SE varijanti, kakvu smo imali na testu, a koja će vas olakšati za 185.122 kn. Za tu cijenu u seriji, između ostalog, dobijete i „launch control“ „quickshifter“, opletena kočiona crijeva, utičnicu od 12V, grijače ručki, središnji oslonac, brušene krakove naplataka, viši vjetrobran, kao i dodatna LED svjetla koja osvjetljavaju unutrašnjost zavoja, a postupno se, od gore prema dolje, pale i gase kako se spuštate u dublji nagib.

Dok osnovni H2 SX ima LCD ploču s instrumentima, kod SE verzije je ona TFT izvedbe, pri čemu grafike nisu samo u boji, nego možete birati između tamne ili bijele podloge, te Touring ili Sport prikaza informacija. U oba slučaja je u igri analogan brojač okretaja, što je dizajner pravdao željom da što lakše, već krajičkom oka, po smjeru igle zaključite u kojim se režimima nalazite. Tu je i korisna narančasta bljeskalica, no nekako smo dojma da bi ovakvom futurističkom motociklu ipak bolje pristajalo da instrumenti inspirirani onima s Ninje ZX-10R, s bitno lakše čitljivim LED brojačem okretaja.

I H2 SX SE se može naručiti u Touring varijanti. No, budući da je ionako skoro sve drugo dolazi u seriji, u tom slučaju su u Touring paketu opreme još samo bočni koferi, bočni štitnii „tank pad“, odnosno zaštita sa stražnje strane spremnika goriva. Tako opremljen Ninja H2 SX SE Touring će vas koštati 193.939 kn.

Cjeloviti test pročitajte u novom broju Moto Pulsa, a kratak video test pogledajte OVDJE.

180129jwdr3101 jpg 254693 original

fbmp ytmp imp