Novosti

Harley-Davidson za 1,6 milijuna eura

Bucherer uvodna

Bucherer Blue Edition je unikat natovaren zlatom i dijamantima, sve kako bi bio najskuplji motocikl na svijetu.

Nakon čak 2.500 sati rada, od Harley-Davidson Softail Slima je malo toga ostalog. Vjerojatno samo pogonski agregat, koji je dobio prozirne bočne poklopce, pa možete, uz pomoć LED rasvjete, vidjeti kako se vrte bregaste osovine ili zakreću leptirasta tijela. Koja su, usput biti rečeno, prekrivana zlatom. I tu dolazimo do problematičnog dijela.

Proizvođač satova i nakita Bucherer je angažirao Bünderbike, švicarskog specijalista za prerade Harley-Davidsona, da stvori unikatan motocikl. I oni su to isporučili. A onda su de draguljari iz Bucherera pozabavili ukrašavanjem, nakon čega se teško oteti dojmu da je
isključivi razlog nastanka ove prerade bio stvoriti najskuplji motocikl na svijetu. Iako bi se u beskraj dalo raspravljati o tome je li ovaj Bucherer Blue Edition doista najskuplji motocikl na svijetu i što to uopće znači.

Kao što možete vidjeti iz fotografija, dosta elemenata ovog motocikla je pozlaćeno, a to uključuje čak i vijke. No, ono što djeluje nevjerojatno, i sasvim pretjerano, je navodno čak 360 dijamanata kojima je ukrašen Blue Edition. Njih ćete naći posvuda, a možda najlakše na gornjim trokutima, završecima ručki upravljača i u posebnom sefu s gornje lijeve strane spremnika goriva, gdje se nalazi i veliki dijamant od 5,4 karata. U prozirnom sefu s druge strane se nalazi Bucherer unikatni sat, koji je fino ugniježđen i opremljen sustavom za automatsko navijanje.

Ako kažemo da uz sve to dobijete i isto takav ručni sat, s remenom u stilu šara na gumi, onda skoro da vam se isplati kupnja ovog unikatnog motocikla za kojeg bez srama traže 1,888 milijuna švicarskih franaka, odnosno nešto manje od 1,6 milijuna eura. I vjerojatno im ga neće biti teško prodati. Tko ne bi želio imati, navodno, najskuplji motocikl na svijetu? Idealan za „nouveau riche“ kastu koja traži uvijek nove i što besramnije načine da pokaže do koje mjere obiluje novcem, a oskudijeva stilom i ukusom. Jer čak je i krhku, dugonogu plavušu teško natovariti s toliko zlata i dijamanata.

Možda su to samo naše predrasude, ali nekako nam se čini da će Bucherer Blue Edition dijeliti garažu s, primjerice, Bentley Bentaygom i Bugati Veyronom. Sa zlatnim felgama, dakako. Stavite sunčane naočale i zavirite u donju galeriju.

fbmp ytmp imp