Novosti

MV Agusta Turismo Veloce 800 Lusso SCS

8509005 scs borse

Iza predugačkog imena modela nalazi se Turismo Veloce s elektronski kontroliranom automatskom spojkom.

Turismo Veloce 800 je ionako najluksuzniji model MV Aguste, posebno u verziji Lusso s poluaktivnim ovjesom, grijanim ručkama i bočnim koferima. A sada je predstavljena i verzija SCS koja je bogatija za automatsku i elektronski kontroliranu spojku.

Automatska spojka je u osnovi proizvod poznate tvrtke Rekluse, ali u MV Agusti tvrde da su sami uložili dvije godine rada kako bi automatska spojka radila što je bolje moguće i u svom radu bila usklađena s ostatkom bogatog elektronskog paketa ovog motocikla. Kako bi se naglasila unutarnja ljepota cijelog sklopa, samo kućište spojke je prozirno, a u paket je uključena i parkirna kočnica.

Ideja je bila da se ovakvom elektronski kontroliranom automatskom spojkom olakša upravljanje motociklom, ali da se ne gubi na performansama u sportskoj vožnji. Osim toga, vozač se može u potpunosti prepustiti automatici i pametnoj elektronici, ili pak vjerovati samom sebi i, kad želi, koristiti klasičnu polugu spojke smještenu s lijeve strane upravljača. Jasno, kad je sama izmjena brzina u pitanju, ponosni vlasnik se ionako može pouzdati u obostrani „quickshifter“.

Trocilindraš razvija standardnih 110 KS pri 10.150 km/h, što bi trebalo dostajati za teoretsku maksimalnu brzinu od 230 km/h, a iz MV Aguste otkrivaju da s SCS (Smart Clutch System) spojkom ubrzanje do 100 km/h može trajati samo 3,15 sekundi. Suha težina ostaje na 192 kg.

tin4335 frizione

fbmp ytmp imp