Novosti

Harley-Davidson priprema šokantne novitete za 2020.

H D Streetfighter 

Novi agregati od 250 do 1.250 ccm, avanturistički i streetfighter modeli, električni bicikli... H-D će 2020. izazvati američku revoluciju.

Harley-Davidson je prvo obećao da će u roku od nekoliko godina izbaciti 100 novih modela, a sada je otkrio i da to dobrim dijelom planira učiniti kroz ulazak u potpuno nove tržišne segmente. Već znamo da će 2019. na tržište stići električni motocikl LiveWire, no možda još i više šokira pogled na netom predstavljeni prototip avanturističkog modela Pan Americana, koji se priprema za 2020. godinu, a pokretat će ga potpuno novi V2 agregat od cirka 1.250 ccm.

Taj novi pogonski agregat je modularne izvedbe, te će se nuditi i u verzijama 500, 750 i 975. Ova potonja verzija će se 2020. ugrađivati i u atletski građen sportski naked čiji radni naziv „Streetfighter“ sasvim odgovara viđenom. Onima tek nešto tradicionalnijeg ukusa biti će te iste 2020. ponuđen i zasad neimenovani custom model, koji vizualno podsjeća na aktualni Fat Bob.

Svaki od ta tri prototipa zaslužuje i da neki kasniji pojedinačan osvrt, a za početak je dovoljno da samo pogledate njihove fotografije u donjoj galeriji, gdje se nalazi i konačna verzija električnog LifeWire modela. Da cijela stvar bude šokantnija, Harley-Davidson je najavio i proizvodnju lakših električnih motocikala, ali i električnih bicikala, kao i brzi razvoj motocikala u klasi 250 do 500, prvenstveno za potrebe indijskog tržišta.

fbmp ytmp imp