Novosti

Ducati ima električni skuter?

super socoCUX1

Da, ovo je prvi električni skuter s Ducati značkom na nosu, i to još u MotoGP bojama. Ali ne, to nije baš pravi Ducati.

Skuter na ovim fotografija nije pravi Ducati, ali ipak nastaje u suradnji s Ducatijem. I pomaže vam da se postupno priviknete na činjenicu da će Ducati jednog dana doista prodavati električne motocikle. A vjerojatno i električne skutere.

Dakle, Super Soco otprije koju godinu dosta uspješno prodaje svoje zanimljive električne mopede, a odnedavno u ponudi imaju i elektro skuter CUx. To su ujedno i skuteri s kojima Dovizioso i Petrucci, kao tvornički vozači Ducatija, tijekom vikenda jurcaju MotoGP paddockom, pa je u kontekstu toga nastala i limitirana serija Super Soco CUx Ducati Edition.

Po sličnom se principu svojedobno prodavao Malaguti F15 Ducati Corse u bojama Superbike momčadi, no ovom slučaju priča utoliko zanimljivija što se veće neko vrijeme priča o tome kako će i Ducati u skoroj budućnosti predstaviti svoj prvi (pravi) električni model. Uostalom, legenda kaže da je Claudio Domenicali, prvi čovjek Ducatija, još prije par godina ostao oduševljen kad mu je u Tajlandu tamošnji generalni zastupnik dao krug na Hypermotardu s elektro pogonom skinutim s elektro motocikla Zero.

Teško je reći da li bi zakletim ljubiteljima dezmodromike bio veći šok da taj prvi „zeleni“ Ducati bude električni motocikl ili električni skuter (koji ne bi bio i prvi skuter uopće, jer su još 50-ih godina prodavali luksuzni Cruiser). Bilo kako bilo, Ducati je u vlasništvu Audija, a onda i VW grupe, koja je već najavila da će tijekom idućeg desetljeća u potpunosti priječi na električni pogon.

Hoće li Ducati biti izuzet od toga pravila ili će do onda, kako se svako malo špekulira, ionako biti prodan nekom drugom? Skoro da nije ni bitno, jer već je i Claudio Domenicali najavio da će Ducati jednog dana, u skoroj budućnosti, u ponudi imati električne modele.

Kada? Kad procjene da je takvo što financijski isplativo. Do onda možete voziti električni bicikl sa znakom Ducatija (kojeg također oni ne proizvode) ili ovakav Super Soco CUx, čija plastična maskica ispod oplata ionako kao da malo podsjeća na svjetla Panigalea. CUx u svojoj osnovnoj verziji košta kakvih 20 tisuća kuna, a možda ga Bosch elektromotor potjera do samo 45 km/h, no ako je to dosta Doviziosu i Petrucciju… 

 super socoCUX

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp