Novosti

Stiže Moto2 Daytona 765 za cestu

Daytona Moto2 765

Triumph će uskoro predstaviti cestovnu Daytonu Moto2 765 Limited Edition, koju će proizvesti u 1.530 komada.

Triumph je od ove sezone ekskluzivni dobavljač pogonskih agregata za Moto2 prvenstvo. Riječ je trocilindrašu od 765 ccm, preuzetom s aktualnih Street Triple modela, te dodatno modificiranom za potrebe utrkivanja. A iako su u Triumphu sve do jučer tvrdili kako neće pokušati kapitalizirati na cijeloj Moto2 priči i predstaviti novu generaciju Daytone pokretanu tim trocilindrašem, sad su i službeno potvrdili da nova Daytona ipak stiže te će biti predstavljena već 23. kolovoza u sklopu MotoGP vikenda u Silverstoneu.

Zasad je otkriveno tek toliko da će agregat razvijati više snage nego u Street Triple modelima, što daje naslutiti brojku od kakvih 130 KS. Uz to, iz Triumpha obećavaju da će nova Daytona pružiti osjećaj blizak onom na natjecateljskim Moto2 motociklima, te bi u skladu s time trebao obilovati naprednim pomagalima i vrhunskom ciklistikom.

Nema informacija o samom okviru, ali za pretpostaviti je da će biti baziran na Triumphovoj testnoj muli, odnosno prototipu s kojim su prošle godine razvijali natjecateljsku verziju tog agregata. S tim da je okvir tog prototipa bio baziran na umirovljenoj Daytoni 675.

Triumph je pripremio dvije verzije, jednu za Europu, a drugu za tržište SAD-a i Kanade. Svaka od tih verzija će biti proizvedena u 765 komada, što bi cijenu trebalo učini još paprenijom. No, više o svemu krajem kolovoza, kad će biti predstavljen sam motocikl, kao i pripadajući tehnički podaci.

 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp