Novosti

Kawasaki će predstaviti supernaked s kompresorom?

hi 19ZX1002J 205GY2FEG2CG A

Objavljen je „teaser“ iz kojeg se nazire da će uskoro biti predstavljen Z model s kompresorom. Evo naše teorije.

Kawasaki je objavio video „teaser“ kojeg možete pogledati OVDJE, ali i ne morate jer se u njegovih 11 sekundi vidi samo kako se vrti kolo kompresora preko kojeg se pred kraj pojavljuje naelektrizirano i stilizirano slovo Z. Dakle, poruka je jasna. Uskoro će obitelj Kawasakijevih „supercharged“ modela biti proširena i na Z seriju.

A iako pod tu Z seriju spada i sport-touring Z 1000 SX, ne čini nam se logičnim da bi taj model išli opremat kompresorom, budući da u ponudi već imaju Ninju H2 SX. Dakle, sva je prilika da se iza cijele priče krije neki naked. Ali koji?

Kandidata za tu implantaciju kompresora je samo naizgled dosta. Na tragu davno danog obećanja kako će jednog dana modeli s kompresorom biti dostupni i onima kojima novci ne padaju s neba, modeli Z400, Z650 ili Z900 se nameću kao logična baza. Ali njihove agregate bi trebalo temeljito modificirati da se opreme kompresorom, a onda bi oko te nove i bitno snažnije pogonske grupe trebalo temeljito modificirati i sam motocikl, ako ne i predstaviti potpuno novi model. A to sve košta.

Imajući to u vidu, kao i činjenicu da su za Kawasaki modeli s kompresorom stvar prestiža, te se kao takvi ne prodaju u velikim brojevima, nekako nam se čini logičnijim da taj novi Z s kompresorom zapravo bude ogoljela verzija sport-touringa H2 SX. U razvoj takvog nakeda Kawasaki bi trebao uložiti najmanje novca i vremena, a ako uzmemo u obzir da cijena modela H2 SX levitira između 140 i 150 tisuća kuna, onda bi se naked verzija mogla spustiti na kakvih 130 do 140 tisuća kuna. A to je već orbita supernakeda tipa Tuono, Monster 1200, Super Duke R ili Yamaha MT-10 SP. Vjerojatno primjećujete da nijedan od tih modela nema ni k od kompresora.

Još kad bi se i u goloj varijanti zadržalo tih 200 KS s modela H2 SX… No, sve to je samo naša teorija. Možda nas Kawasaki ugodno iznenadi i predstavi neki potpuno novi motocikl koji će uz pomoć kompresora ponuditi odličan omjer snage i težine, a sve to po prihvatljivoj cijeni. Pustimo se iznenaditi, iako je lako za pretpostaviti da ćemo iz „teasera“ koji slijede moći naslutiti kamo ova priča smjera i prije nego vidimo konačan model na EICMA sajmu u Milanu.

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp