Novosti

Test: Kawasaki Z900 za 2020.

DRP30330

Ceste Costa Brave poslužile su nam kao testni poligon za iskušavanje karakteristika novoga Kawasakija Z900.

Sa 125 KS četverocilindrični pogonski agregat u suštini je ostao nepromijenjen, izuzmemo li manje zahvate na ispušnom sustavu čija je namjena prvenstveno priprema za nadolazeće Euro5 norme. Međutim, Kawasaki je veliki trud uložio kako bi ga učinio još uglađenijim i iskoristivijim u svim režimima njegova rada. Za dodatno podizanje adrenalina zaslužne su i dorade na spojci koje su rad mjenjača učinile još preciznijim i lakšim za upotrebu.

Osim toga, Z900 je temeljito redizajniran, ta sada ima LED prednje svjetlo, ali i TFT instrumente. Njih krasi atraktivan i natjecateljski nastrojen dizajn, koji omogućava i povezivanje s pametnim telefonom putem Kawasakijeve aplikacije te donosi mnoštvo dodatnih informacija. No najvažnija novost koju donosi novi Z900 jest uvođenje promjenjivih mapa rada motora, kao i kontrole proklizavanja koja nam je uvelike pomogla u vožnji cestama u okolici Girone, koje su u vrijeme našega testa često bile vlažne, a mjestimično i obilno prekrivene mokrim lišćem.

Iako se na prvi pogled doima kako su promjene minorne, u praski su prilično znakovite te su jedan od ionako najboljih sportskih nakeda srednje kategorije učinile još boljim motociklom. A s traženih 77.468 kn je i dalje i jedan od pristupačnijih.

Dodatne fotografije pogledati u donjoj galeriji, a detaljan test novoga Z900 pročitajte u idućem broju Moto Pulsa.

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp