Novosti

Top 5 elektro noviteta za 2020/21: #2 E-Racer Edge

edge 3 4 front

Futuristički streetfighter Edge pokazuje da i električni motocikl može plijeniti poglede. Ali i konkretno juriti.

Talijanska tvrtka E-Racer kratko je bljesnula prije nekoliko godina kada su na tehnici elektrocikla Tacita T-Race osmislili za 9.000 eura skuplji maloserijski motocikl Aero, dokazavši tako da i motocikli na struju mogu vrhunski izgledati. A za 2020. su to potvrdili i s agresivnim i atraktivnim elektrociklom Edge.

Kao tehnička baza je praktično u cjelini preuzet Zero SR/F, što znači da Edge raspolaže s kontinuiranih 54 i vršnih 110 KS. To bi trebalo dostajati za maksimum od 200 km/h, dok bi autonomija ovog 220 kg teškog motocikla mogla biti i veća od 200 km u gradskoj vožnji. No, privlačnost ovog stroja proizlazi iz njegova dizajna. Pritom minimalistička LED svjetla i ostali vizualni elementi koje oni dodaju, a izrađeni su od kevlara, karbona, prirodne kože, Alcantare i 3D printane plastike, ne traže nikakve mehaničke intervencije na samom motociklu.

U odnosu na Zero SR/F, ovako oblikovani Edge je za 6.000 eura skuplji, što znači da bi se cijena mogla kretati oko 27.500 eura. Za one mrvicu plićeg džepa, E-Racer nudi i supermoto Rugged, koji je nastao na bazi Zera FSX i trebao bi koštati ispod 20.000 eura. Ni to nije malo, ali treba uzeti u obzir da je riječ o poprilično ekskluzivnim motociklima koji će tijekom 2020. biti proizvedeni u samo desetak primjeraka svaki. Moći će se doplatiti i za audio uređaj koji će raditi na takvim frekvencijama da upozori pješake na vaš dolazak, ali će stvarati i posebne vibracije kako bi vozač mogao bolje osjetiti brzinu.

edge 3 4 sx

 

 rugged edge

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp