Novosti

Prototip: Električni Triumph TE-1 sa 177 KS

TE 1 GE 01 

Razvojna faza je završena i prototip električnog Triumpha je spreman za testiranje. Što još ne znači da ćemo ga tako brzo vidjeti u prodajnim salonima.

Projekt izgradnje britanskog električnog motocikla završio je svoju treću fazu, što znači da je prototip kompletiran te sad počinje testiranje. To ujedno znači da su svoj dio posla završili Williams Advanced Engineering, koji su osmisli napredne baterije i popratnu infrastrukturu, Integral Powertrain, koji su konstruirali elektromotor, i Sveučilište u Warwicku, koje je odradilo prve simulacije. Sad sve ostaje na leđima Triumpha, koji je osmislio ostatak ovog elektrocikla.

TE 1 GE 06

Prototip TE-1 ima bateriju od 15 kWh, dok elektromotor razvija vršnih 177 KS, odnosno kontinuiranih 109 KS. Po tome bi TE-1 bio negdje između benzinskih modela Street Triple i Speed Triple, ali istovremeno, vjerojatno, i bitno teži od njih. Period testiranja bi trebao potrajati do kraja ljeta, nakon čega TE-1 ide na dodatna uljepšavanja, pa kreće na turneju demo vožnji. Priča podsjeća na onu koju je prije dosta godina izveo Harley-Davidson sa svojim električnim motociklom LiveWire. S time da je LiveWire doživio i serijsku proizvodnju, što s Triumphom TE-1 ne mora nužno biti slučaj. Barem ne tako brzo.

 

TE 1 GE 02

 

 

 

fbmp ytmp imp