Novosti

Video test: Ducati Diavel V4

 AP24339

Potegnuli smo do Abu Dhabija da bi na odličnoj brdskoj cesti testirali potpuno novi Diavel V4, s kojim Ducati ponovo pomiče granice zabave u power-cruiser kategoriji.

Izvana je sličan svom prethodniku, ali novi Diavel je tehnički potpuno drugačiji. Umjesto V2 agregata ima V4 stroj, kojeg dijeli s Multistradom, a umjesto rešetkastog čeličnog okvira tu je aluminijski monocoque. Zahvaljujući tome, novi Diavel V4 sa svojih 168 KS i 232 kg ima 6 KS više i 11 kg manje od dosadašnjeg Diavela s V2 motorom.

MY23 Ducati Diavel V4 029 UC480855 High

Jasno, sirove snage ima u izobilju, ali bez brutalnosti, a okretnost je doista impresivna za jedan power cruiser. S moćnijim V4 agregatom i lagano promijenjenim položajem vozača, Diavel V4 je još jedan korak bliži nakedima, pa smo na ovako spektakularno zavojitoj cesti poželjeli samo to da se još nešto dublje možemo spustiti u nagib prije nego oslonci za noge počnu dodirivati asfalt.

ES3 7363

Uglavnom, Diavel V4 je voznim osobinama neusporedivo bolji od motocikala iste klase i slične pojave, s time da je i sam dizajn potpuno nov, čak i ako prati smjernice koje su postavili prethodnici. Najveća je razlika ispod repa, sa saćastom izvedbom stražnjeg svjetla, sastavljenom od 110 LED-ica. Video test možete pogledati ovdje, a detaljniji osvrt na naprednu tehniku i uzbudljive vozne osobine Diavela V4 pročitajte u sljedećem broju Moto Pulsa.

 

fbmp ytmp imp