Motosport

MotoGP: Movistar Yamaha

UvodnaMovistarYamaha

Rossi i Lorenzo će ove sezone voziti šareniju Yamahu M1 zaslugom španjolskog sponzora Movistar, koji se nakon duže pauze vraća u MotoGP

 

Iako je Yamaha prije dva mjeseca već odradila predstavljanje tvorničke momčadi i ratničkih boja za 2014., vjerojatno im nije bio problem odraditi još jednu rudnu fotografiranja. Naime, u međuvremenu im se pridružio novi glavni sponzor zbog kojeg su čak i promijenili ime u Movistar Yamaha MotoGP.

 

Yamaha nije imala glavnog sponzora još od kada je na kraju 2010. zajedno s Rossijem otišao i Fiat. S povratkom Rossija došao je Monster, a vratio se i Fiat, ali samo s malom naljepnicom. Činilo se da će tako ostati i ove godine, a onda su se pojavile glasine o Movistaru, koje su se na kraju pretvorile u potpisivanje sponzorskog ugovora u trajanju čak 5 godina.

 

Inače, Movistar je marka u vlasništvu španjolskog telekomunikacijskog diva Telefonica, a početkom tisućljeća zeleno slovo M prvo je krasilo tvornički Suzuki i Gresini Hondu. Rezultati nisu izostajali, kako u MotoGP-u tako i u slabijim klasama, no iz igre su se naglo povuklu krajem 2005. godine, razočarani time što nisu mogli sponzorski poprati svojeg štićenika Pedrosu, koji je potpisao za Repsol Hondu. Od tog trenutka su se držali po strani.

 

Budući je riječ o španjolskoj marki, možda bi se moglo zaključiti kako je to prvi sponzor koji dolazi na račun Lorenza. Iako je u 4 sezone s Yamahom osvojio 2 titule svjetskog prvaka, Lorenzo nije privlačio sponzore, čak je morao promijeniti vlastitog sponzora iz svijeta energetskih pića kada je Rossi za sobom povukao Monster. No, postavlja se pitanje da li je baš Lorenzo bio ključan i da li petogodišnje sponzorstvo možda uključuje i plan o ponovnom ujedinjenju Pedrose i Movistara. Maleni Španjolac je u Repsol Hondi potroši sve kredite, dok Rossiju na kraju ove sezone ističe ugovor s Yamahom. Ili će možda Lorenzo put Honde?

fbmp ytmp imp