Novosti

BMW će uskoro predstaviti BigBoxer cruiser

P90344946 highRes the revival birdcag

Nova custom konstrukcija oko prototipa BigBoxer agregata zorno pokazuje koliko će bokser biti ogroman.

Priča o tome da se BMW vraća u cruiser segment više nije iznenađenje. Još su krajem prošle godine predstavili kreaciju japanske Custom Works Zon garaže, sastavljenu od dotad neviđenog prototipa BMW-ovog potpuno novog, iznimno masivnog i konstrukcijom sasvim klasičnog bokser agregata.

Na repu je bila oznaka R18, što je sugeriralo da bi se zapremina mogla kretati oko 1.800 ccm. Osim toga, odmah je bilo jasno da je agregat hlađen zrakom i uljem te da se s njim BMW vraća arhaičnoj koncepciji s bregastim osovinama u bloku.

Nekako u isto vrijeme kad je predstavljen taj rad japanskih majstora, BMW je jedan prototip tog agregata, koji sad nazivaju BigBoxer, dostavio i u američku radionicu Revival Cycles. Oni su za tu prigodu osmislili okvir od titana, kojeg su s punim pravom proglasili krletkom, pa onda i cijeli koncept nazvali „Revival Birdcage“. Tome se dodali još samo svinuti upravljač, malenu podlošku za stražnjicu, Telelever prednji ovjes i, dakako, dva kotača.

Uz to što nam se taj minimalizam više sviđa od onog „barokno“ nakićenog japanskog pristupa, kroz tu prozračnost još više dolazi do izražaja koliko je taj novi bokser doista masivan. Osim toga, umjesto teške i naglašeno rebraste pojave, u ovom slučaju su i poklopci glave i samo kućište boksera sasvim zaglađeni.

U paketu s time, iz BMW-a su najavili da će u prvoj polovici ove godine predstaviti i vlastiti koncept s BigBoxer agregatom. Pretpostavljamo da će se to zbiti na svibanjskom Concorso d'Eleganza Villa d'Este događanju, gdje već po običaju BMW osupne konceptima koji će uskoro postati serijski modeli. S time da ovaj put nećemo morati dugo čekati, jer će tijekom 2020. zaživjeti i serijski model, s kojim se BMW vraća u cruiser segment. Zasad spominju da će taj cruiser biti krojen po mjeri američkog tržišta, no za nadati se da će ga prodavati i u Europi.

Svakako zavirite u donju fotografiju i pobliže promotrite masivan BigBoxer stroj.

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp