Novosti

Novitet: Triumph Rocket III TFC ima 2.458 ccm

Rocket 3 TFC Hero 03

Novi Rocket III je 40 kg lakši, a iz rekordnih 2.458 trocilindraš istiskuje 170 KS. Vidjeli smo ga kao koncept već prije koji mjesec, no sad je Triumph specificirao i većinu tehničku podataka za serijski model.

Veće je obično i teže, ali inženjerima Triumpha uspjelo je povećati ionako ogromnu zapreminu trocilindraša, a istovremeno značajno smanjiti težinu, koja je dosad bila najveći uteg fascinantnog cruisera Rocket III. Novi Rocket III je točno 40 kg lakši, što znači da, bez tekućina, teži 294 kg.

No, okvir je sada aluminijske izvedbe, a i trocilindrični agregat je postao nosivi dio konstrukcije. Osim toga, novi Rocket III ima jednoruku aluminijsku vilicu, pri čemu monoamortizer i upside-down vilicu potpisuje Showa. Tu su i Brembo kočnice uparene s „pametnim“ ABS-om.

Priča o Rocketu III uvijek započinje s uzdužno postavljenim trocilindričnim agregatom. kojem je zapremina porasla s 2.294 na 2.458 ccm. Precizne vrijednosti nisu otkrivene, no novi Rocket III bi umjesto dosadašnjih 148 trebao imati barem 170 KS, dok bi monstruozni okretni moment trebao ostati na 221 Nm, sve to pri ne specificiranom broju okretaja. Dimenzija stražnje gume je ostala na raskošnih 240/50-16.

Rocket III je i dalje prepoznatljiv (i lako vidljiv) iz aviona, ali dvostruka prednja svjetla su sad LED izvedbe, a tu su i TFT instrumenti, tempomat, napredna kontrola proklizavanja… Osim toga, u ovakvoj TFC izvedi Rocket III ima i karbonske elemente „karoserije“, a biti će proizvedeno samo 750 primjeraka, svaki s pločicom i pripadajućim rednim brojem.

No, ne brinite. Nakon ove prestižne TFC verzije trebao bi slijediti i „običan“ Rocket III, koji će biti i manje skup. Ali neće biti jeftin.

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp