Novosti

Testirali smo: Ducati SuperSport 950 S

 RC17286

Na stazi Vallelunga isprobali smo obnovljeni Ducatijev sport-touring model. Iznenadilo nas je kojom lakoćom pruža odličnu zabavu.

Ako smo za Panigale V2 prije nešto više od godinu dana ustvrdili kako ga je iznimno lako voziti brzo, onda to u još većoj mjeri vrijedi i za SuperSport 950 S. Zapravo, s ovim novitetom je još i lakše uživati u vožnji stazom, čemu doduše pridonosi i činjenica da SuperSport raspolaže sa 110 KS, pa su tako ubrzanja (a zbog manje maksimalne brzine i kočenja) ipak manje brutalna nego na Panigaleu V2 sa 155 KS.

FVP 6652

No, SuperSport 950 S ima i viši upravljač, koji dodatno olakšava žestoka kočenja, kao i prebacivanja u vezanim zavojima, te daje osjećaj totalne kontrole. Ciklistika se lako nosi sa zahtjevima vožnje natjecateljskom stazom, što je i očekivano s obzirom da je verzija S, kakvu smo imali na testu, opremljena Öhlins ovjesom. Određeno ograničenje na stazi predstavljaju oslonci za noge, koji su ipak nešto niži, u skladu s time što je zamišljeno da Supersport 950 bude i udoban motocikl za cestu.

FRV 5779

U odnosu na dosadašnji model, novi Ducati SuperSport tehnički nije dramatično mijenjan, ali je moderniziran, s TFT instrumentima i naprednijim elektronskim pomagalima. Glavna promjena odnosi se na potpuno novi dizajn, izveden u stilu Panigalea. Osnovni model ima Marzocchi vilicu i Sachs monoamrtizer, te košta 110.990 kn, što ne djeluje pretjerano za jedan tako atraktivan Ducati, dok ovakva verzija S košta 124.990 kn.

Više naših dojmova iz vožnje SuperSporta 950 S pročitajte u nadolazećem 179. broju Moto Pula.

 RCB7412

  RCB7335

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp