Novosti

Testirali smo: Aprilia Tuareg 660

AR4I9285

Na svjetskoj novinarskoj prezentaciji na Sardiniji uživali smo za upravljačem doista zabavnog Tuarega, koji se odlično snalazi i na cesti i na terenu.

Tuareg je treći Aprilijin model pokretan radnim dvocilindričnim agregatom od 660 ccm, koji je za ovu novu sredinu prigušen na 80 KS kako bi se dobilo linearnije razvijanje snage. Oko njega je razvijen čelični okvir, na čijim krajevima se onda nalazi podesivi Kayaba ovjes, hoda čak 240 mm.

Iako je vrijeme bilo daleko od idealnog, uživali smo u vožnji kao na rijetko kojoj prezentaciji. Za početak, Tuareg je izvrsno izbalansiran motocikl i kao takav je precizno i brzo prolazio kroz zavoje i na mokrom asfaltu, dok se na onom (polu)suhom vozio gotovo kao kakav supermoto, bez obzira na to što ima prednji kotač promjera 21 cola.

AR4I0021

No priča je postala još i zabavnija kad smo skrenuli na tamošnje razrovane i blatnjave makadame. Tu još više dolazi do izražaja iznimna lakoća upravljanja, kao i razigranost agregata koji će, po vašoj želji, lako zavrtjeti stražnju gumu i započeti proklizavanje. Što je sve itekako lako kontrolirati.

Nekih ozbiljnih zamjerki tu nema, no cijena bi mogla biti kamen spoticanja. Naime, Tuareg 660 započinje s cijenom od 94.990 kn, dok ovako obojan primjerak košta 98.990 kn. To definitivno nije malo, posebno kad usporedimo s cijenom glavnog konkurenta iz redova Yamahe. Međutim, treba uzeti u obzir da je Tuareg bitno opremljeniji model, pa tako u seriji ima TFT instrumente, brojna elektronska pomagala i tempomat, kao i udobnije sjedalo, tubeless gume, Brembo prednja kliješta, ovjes dužeg hoda… I da, mi bi još doplatili za odličan quickshifter.

Više detalja o tome kako se vozi ovaj zanimljivi novitet pročitajte u idućem broju Moto Pulsa. Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

 210901 aprilia tuareg 0010

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp