Novosti

Novitet: Victory Gunner

gunner-p2-uvodna

Gunner je zapravo „bobber" izdanje dobro poznatog Judgea. No, to nije razlog da se ne promovira kao prinova sve brojnije obitelji Victory.

Sasvim je uobičajeno da različito imenovani modeli američke marke Victory bezobrazno nalikuju jedan drugom. Ne treba stoga čuditi da novi model Gunner podsjeća na postojeći Judge, što u osnovi i nije loše budući je riječ o motociklu koji ima i itekako zavidne osobine za jedan cruiser.

Razlike između ta dva modela su doista minimalne i ponajprije načelne prirode. Tako se Judge promovira kao pravi „američki muscle-bike" dok se novo pridošli Gunner deklarira kao „bobber". Najlakše ih je razlikovati po stražnjem dijelu, gdje Judge karakteriziraju nešto grublje linije kratko odrezanog blatobrana, dok je Gunner zamišljen kao jednosjed, pa je njegov stražnji blatobran nostalgično zaobljen, pri čemu samo izvedba stražnjeg svjetla otkriva kako nije riječ o nekom „Harley-Davidsonu".

Bez obzira na to što Gunner ima drugačiju izvedbu lijevanih naplataka, Dunlopove gume dimenzija 130/90-16 i 140/90-16 identične su onima na modelu Judge, a jedine razlike u tablici s tehničkim podacima odnose se na to da novi model ima za 23 mm niže sjedalo (635 mm) te je za 6 kg lakši, što znači da broji 294 kg. Po američkom principu, za veliki zrakom hlađeni V2 od 1.731 ccm ne deklariraju se vršne vrijednosti, ali kao orijentir mogu poslužiti neslužbene brojke prema kojima blizanac Judge raspolaže s 88 KS pri 5.300 okr/min i 139 Nm pri 2.800 okr/min.

fbmp ytmp imp