Novosti

Noviteti: Aprilia Tuono V4 i V4 Factory za 2021.

Tuono V4 2021

Dok Factory verzija ostaje ekstremna, novi osnovni Tuono V4 ima veći vjetrobran i udobnije suvozačko sjedalo. Oba modela sad krasi i atraktivniji dizajn, a tu je i stražnja vilica u MotoGP stilu.

Iako je Aprilia predstavila nove Tuono V4 modele još zimus, tada je objavljen tek općeniti tekst te samo jedna fotografija s boka, i to verzije Factory, iako je nas više zanimao osnovni Tuono V4. Nedavno je konačno objavljeno i više fotografija, koje potvrđuju ranije tvrdnje da će novi Tuono V4 biti udobniji od svojih prethodnika, ali i bratske verzije Factory.

Tako novi Tuono V4 ima bitno veći i prozirni vjetrobran, kao i viši upravljač, no možda je po pitanju udobnosti još više profitirao suvozač. Njemu je namijenjeno bitno veće sjedalo, u paketu s kojim dolazi i rukohvat, a istovremeno su i niže postavljeni oslonci za noge. Prestižniji Tuono V4 Factory ostaje dosljedan samom sebi, te i u novom izdanju ima relativno mali i zatamnjeni vjetrobran te minijaturno sjedalo za suvozača, s atraktivnim poklopcem.

Tuono V4 Factory 2021 2

Oba Tuona V4 su redizajnirana po uzoru na Tuono 660 i novi RSV4, te tako imaju dvoslojne bočne oplate između kojih se nalaze aerodinamična krilca, i bitno atraktivnija LED svjetla, koja ujedno osvjetljavaju i unutrašnjost zavoja. S novim modelom RSV4 dijele i stražnju vilicu u MotoGP stilu, s ojačanjem s donje strane, kako bi se spustilo težište.

Deklarirane brojke od 1.077 ccm, 175 KS i 209 kg ostaju nepromijenjene, s time da V4 agregat sad zadovoljava Euro5 norme. Unaprijeđena su i APRC elektronska pomagala, te je pridodana mogućnost podešavanja kočenja motorom, a tu su i dodatne mape, kao i TFT instrumenti. Kao i dosad, Tuono V4 ima „klasičan“ Sachs ovjes, dok je Tuono V4 Factory opremljen Öhlins poluaktivnim ovjesom, što se, dakako odražava na cijenu. Tako osnovni Tuono V4 košta 139.690 kn, pri čemu možete birati između sivo-crne ili bijelo-crne varijante, dok je Factory dostupan isključivo u crno-crvenom izdanju i košta 158.590 kn. Dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji. 

Tuono V4 2021 2

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp